Tibhar Hybrid K3, MK Hybrid og Felix Lebrun Hyper Carbon Inner

Tibhar Hybrid K3, MK Hybrid og Felix Lebrun Hyper Carbon Inner

Siden deres skift fra Butterfly til Tibhar har de to Leburn brødre taget verdensranglisten med storm og pt. ligger Felix og Alexis på henholdsvis 6. og 20. pladsen. Af denne grund er det også vildt spændende at tage et kig på deres udstyr. Jeg har derfor valgt at prøve Felix’ nye Inner-Carbon bat med Hybrid MK (Max) i forhånden og K3 (2.0 mm) i baghånden. Felix spiller personligt med K3 (Max) på begge sider, men jeg vurderede, at Hybrid MK’en og en tyndere K3 nok er mere interessant for spillere, som ikke ligger i den absolutte verdenstop - herunder undertegnede.

Test af Tibhar Evolution MX-D Læs Tibhar Hybrid K3, MK Hybrid og Felix Lebrun Hyper Carbon Inner 5 minutter Næste Hvornår skal jeg skifte mine belægninger?

På det seneste har Tibhar markeret sig meget tydeligt på den internationale scene. Sponsorspillere som Darko Jorgic har gjort det enorm godt ved Europa top-16, hvor han nu har vundet 3 gange i streg. Alligevel må man sige, at de to franske Lebrun-brødre er klart de største navne under Tibhar-brandet.

Siden deres skift fra Butterfly til Tibhar har de to brødre taget verdensranglisten med storm og pt. ligger Felix og Alexis på henholdsvis 6. og 20. pladsen. Af denne grund er det også vildt spændende at tage et kig på deres udstyr. Jeg har derfor valgt at prøve Felix’ nye Inner-Carbon bat med Hybrid MK (Max) i forhånden og K3 (2.0 mm) i baghånden. Felix spiller personligt med K3 (Max) på begge sider, men jeg vurderede, at Hybrid MK’en og en tyndere K3 nok er mere interessant for spillere, som ikke ligger i den absolutte verdenstop, herunder undertegnede.

Battræet
Tibhar har valgt at lave hovedformen på træet en lille smule større, hvilket gør, at træet får lidt den samme effekt som et STIGA CyberShape, hvor det ekstra sweetspot og den øgede vægt gør forhånden mere kraftfuld. Dog er den ekstra størrelse primært fokuseret i bunden, hvilket i min oplevelse styrker baghånden, da man ikke behøver samme acceleration for at skabe samme kraft i slagene. Forhånden kan dog godt føles lidt træg, da det bliver meget tungt at skabe samme acceleration som med et normalt størrelse battræ.

Selve konstruktionen af træet er af virkelig høj kvalitet - der er ingen fingre at sætte på noget her. Man kunne med det samme mærke, at der er tale om et ret hårdt battræ, hvilket giver en klar feedback, men også kræver, at man spiller konsekvent i sine slag. Placering af carbon-laget tæt på kernen gør dog, at det ikke føles specielt hurtigt at spille med, så hvis man spiller med god teknik, er det et enormt stabilt battræ, hvor man meget sjældent får fornemmelsen af, at det er battets skyld, når bolden ikke rammer bordet.

K3 Hybrid
Den seneste topbelægning fra Tibhar og med rette! K3’en er en god kandidat til titlen som verdens bedste belægning i øjeblikket. Hvis man spiller på divisionsniveau i Danmark, er dette uden tvivl en belægning man bør prøve.

Den let klæbrige overflade og hårde svamp gør, at det korte spil inde ved bordet bliver en leg ift. de meget livlige tensorbelægninger, som ellers har været meget udbredte de seneste mange år. Alligevel er svampen blevet så opspændt, at i det øjeblik man accelerer i sine loops opnår man nemt samme fart som man har været vant til med fx en MX-P eller Tenergy 05. I mange tilfælde endda med højere rotation pga. den klæbrige svamp. Endnu yderligere er belægningen exceptionel på loop-igen slag, hvor den hårde svamp og klæbrige overfalde gør det markant nemmere at kontrollere modstanderens skru.

Alt i alt er Tibhar Hybrid K3 virkelig en belægning, som stort set kan det hele. Man skal dog være opmærksom på, at holdbarheden kan være kortere end andre belægninger, da klæbrigheden falmer med tiden. Alligevel bør man give K3 en kraftig overvejelse, hvis man er typen, som vil have det bedste udstyr, som kan fås. Desuden passer belægningen virkeligt godt sammen med Felix’ nye træ, og kan nemt spilles på begge sider af battet. Jeg anbefaler at prøve 2.0 mm i baghånden.

Hybrid MK Pro
Den nyeste belægning fra Tibhar. Belægningen er opkaldt efter Hybrid MK fra Tibhar, som i sin egen ret er en rigtig interessant belægning, men er ret anderledes ift. sin ”lillebror”. MK Pro’en skiller sig ud ved, at svampen føles noget mere livlig end andre hybrid-belægninger. Overfladen er stadig klæbrig, men man får altså noget mere fart i slagene. Belægningen kan på mange måder ses som en ret direkte udvikling fra Tibhar MX-P, hvor man har beholdt meget af farten, men brugt den klæbrige overflade til at skabe endnu mere rotation. Man mister noget af kontrollen i det korte spil, men får til gengæld en belægning, der spiller en fuldstændig kompromisløs offensiv.

Hvis man er en klassisk forhåndsspiler, som elsker at spille med høj kvalitet og virkelig gøre livet svært for modstanderen er Hybrid MK Pro et godt bud på en belægning, som kan gøre dette. I modsætning til K3, som passer rigtig godt sammen med Felix Lebrun Hyper Carbon Inner, vil jeg nok parre Hybrid MK Pro med et yder-carbon træ som fx Tibhar MK Carbon eller Andro Synteliac VCO. Man kunne evt. også prøve den sammen med et klassik relativt hårdt 5-lags træ som Alexis Lebrun All+.

Alt i alt
Det er tydeligt, at Tibhar forsøger at placere sig som et mærke, der kan levere produkter til de bedste og mest ambitiøse spillere i verden. Ved alle tre produkter jeg har testet her, mærker man, at Tibhar virkelig har sat sig for at producere noget af det bedste bordtennisudstyr man kan købe. Det bliver specielt spændende om de kan fortsætte dette niveau i deres næste generation af belægning - der er i hvert fald noget at leve op til.