Bordtennisbat - Hvad skal jeg vælge?

Bordtennisbat - Hvad skal jeg vælge?

Det er ikke let at vælge, hvilket bordtennisbat man skal vælge - derfor har vi forsøgt at lave guide, som kan inspirere og hjælpe dig i din beslutningsprocess.
3 gode råd til begynderen i bordtennis Læs Bordtennisbat - Hvad skal jeg vælge? 3 minutter Næste Hvad gør en serv god?

Er du nybegynder?

For nybegynderen er det optimale bordtennisbat karakteriseret ved god kontrol, samt moderat fart og skru. Det er vigtigt med et bordtennisbat, hvor det er let at udføre slagene, og hvor man har mulighed for at lave dem ”rigtigt”. Derfor må battet ikke være for hurtigt og skruet, så det bliver svært at spille med, på den anden side skal der være en hvis skru, så det er muligt at lave slagene. 

En anden vigtig faktor er det rigtige håndtag. Det er vigtigt at battet kan holdes afslappet for at opnå den bedst mulige kontrol, samt udvikle den bedst mulige teknik.

Vi har udvalgt flere gode begynderbat – også til den rigtige pris:

Er du letøvet og har spillet i klub i op til 3 år?

For en letøvet bordtennisspiller, er det – ligesom hos begynderen - vigtigt med et bordtennisbat, med god kontrol og mere moderat skru og fart. Her kan både fart og skru dog med fordel øges en smule i forhold til hos begynderen.
Kombinationen af relativt bløde allroundbattræ, som sikrer lang boldkontakt og dermed god kontrol, og belægninger i god kvalitet med underlag i tykkelsen fra 1,5 til 1,8 mm, sikrer god kontrol og skru, kombineret med den rigtige fart.

Vi har udvalgt nogle gode bat, der lever op til ovenstående:

3 gode bat specielt til børn (lidt mindre håndtag og lav vægt):

3 gode bat især til voksne:

Er du øvet og har spillet i klub i 3 år eller mere?

Som øvet bordtennisspiller, har man efterhånden udviklet sin egen spillestil, og det at finde den helt rigtige løsning bliver efterhånden mere kompliceret.  

Mulighederne er næsten uendelige, og at finde den helt rigtige kombination til lige netop dig, kræver individuel vejledning. Her kan det være en mulighed at tale med din træner, andre spillere - eller ringe herind og få en snak med en af vores bordtennisexperter. 

Vi har dog udvalgt nogle gode bordtennisbat, som rammer behovet for rigtigt mange:

Til børn (lidt mindre håndtag eller lavere vægt):

Til børn og voksne (standard handtag):

Hvis du selv har lyst til at sammensætte dit bat, kan du gå til vores store udvalg af battræ og belægninger.